Vughterstraat 204

Meer comfort op meer vierkante meter

Het perceel Vughterstraat 204 is gelegen aan de zuidoostzijde van de Vughterstraat, in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Dit is precies het gedeelte dat in de tweede helft van de 14de eeuw binnen de stadsmuren is komen liggen. Het smalle, diepe perceel is ‘vrijstaand’ met aan beide zijden een steegje.

De verbouwing van dit woonhuis is onlangs gestart. Er zal een aanbouw en een dakopbouw worden gerealiseerd. In de aanbouw komt een keuken en in de dakopbouw komt een slaapkamer en een badkamer. Door middel van het plaatsen van metalstud wanden worden er op de eerste en tweede verdieping nieuwe indelingen gemaakt. Op de eerste verdieping komt een nieuwe doucheruimte en een aparte toiletruimte. De bestaande badkamer op de eerste verdieping wordt gesloopt. Op de plaats van de bestaande badkamer komt een traphal naar de nieuwe opbouw. Op de tweede verdieping komt ook nog een nieuwe badkamer. Dus in totaal zijn er straks 3 badkamers. De schuine dakvlakken op de 2e verdieping worden geïsoleerd met gips.

Met deze verbouwing voldoet de woning weer aan de comfortwensen van deze tijd.