Medisch Centrum te Wijk en Aalburg

Verbouw en uitbreiding Medisch Centrum te Wijk en Aalburg

D’Alburcht is 20 jaar geleden gebouwd als zalen- en sportcentrum. Omdat de zalen de laatste jaren echter nauwelijks meer gebruikt werden, heeft de gemeente Altena twee jaar geleden aan Quadrant Architecten gevraagd om een ontwerp te maken voor de verbouwing van het zalendeel tot gezondheidscentrum.

Onder de bestaande kap van de grote zaal komen de wachtkamer en de spreek- en behandelkamers van de artsen.
De kleine zalen aan de voorzijde zijn gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe tweelaagse uitbreiding die D’Alburcht een nieuw eigentijds gezicht zal geven en aan de achterzijde is een éénlaagse uitbreiding voor artsen en fysio

Het gezondheidscentrum biedt straks onderdak aan een apotheek, een huisartsenpraktijk, de buurtzorg en een fysiotherapiepraktijk.