Verbouwing en vernieuwing Sancta Maria Mavo ‘s-Hertogenbosch

Voor de start van het nieuwe schooljaar moet de verbouwing en vernieuwing van het 60 jaar oude hoofdgebouw, zijn afgerond. Het grootste deel is binnenwerk, dus we zijn niet heel erg afhankelijk van het weer. De gemeente stelde in september 2018 4,5 miljoen euro beschikbaar. Voor dat geld wordt het hoofdgebouw niet alleen van onder tot boven vernieuwd – onder meer een nieuw geïsoleerd dak met zonnepanelen er op – maar wordt er ook een stukje aan vastgezet. Dat biedt straks de ruimte om meer in lijn met het nieuwe onderwijsconcept te werken.

Tekening van het hoofdgebouw van de Sancta Maria Mavo na de verbouwing en verniewing.

Tekening van het hoofdgebouw van de Sancta Maria Mavo na de verbouwing en vernieuwing. 

Het tweede gebouw van de Sancta, aangrenzend gelegen met een gymzaal en vijf klaslokalen, werd een jaar of acht geleden gerenoveerd. Ook onder meer de aula kwam eerder aan bod. Het hoofdgebouw wordt straks een BENG-gebouw (bijna energieneutraal). De eerste zeer energiezuinige school in onze gemeente. ,,Dit gebouw is een icoon in de wijk.’’, aldus onderwijswethouder Kâhya.

Het Mariabeeldje, dat herinnert aan de Rooms-Katholieke wortels van de school, krijgt straks weer een plekje. En ook de drie kenmerkende fonteintjes bij de lichtblauwe en donkerblauwe tegeltjes op de gang – ooit opgehangen tegenover toiletten die er niet meer zijn –  keren op de een of andere manier terug.

Bron: artikel Brabants Dagblad 13-01-2020