Renovatie Mariahoeve Leende

De Hofsteestichting is als vermogensfonds opgericht en tot stand gekomen door de familie Hofstee. In de drie generaties Hofstee stond de christelijke naastenliefde voorop. De stichting heeft als primaire doelstelling om de waardigheid en de leefomstandigheden van de allerarmsten te verbeteren. In dit kader biedt de stichting ondersteuning aan initiatieven in Nederland en werkt men samen met organisaties die een aantoonbare bijdrage leveren aan deze primaire doelstelling. Ook Landgoed Mariahoeve is in eigendom van de stichting.

Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen heeft de opdracht verkregen om de Mariahoeve in Leende grondig te renoveren. Dit gebeurde na een intensief aanbestedingstraject. De stichting koos voor Van den Bouwhuijsen vanwege de laagste prijs, de klantgerichtheid en de sterke maatschappelijke verbondenheid (PSO3 op de MVO ladder).

Landgoed Mariahoeve is zo’n 250 hectare groot en ligt in de gemeente Leende, tussen de A2 en de spoorlijn Eindhoven – Weert. Landschappelijk is het een gevarieerd terrein bestaande uit bossen, vennen, wildakkers en heideveldjes. Door een deel van het landgoed is een verharde wandelroute aangelegd. Het landgoed wordt regelmatig gebruik door de Zonnebloem. Het gaat tijdelijk dienst doen als opvanglocatie voor zo’n 150 Oekraïense vluchtelingen.

Voordat er een grondige renovatie van het gehele landgoed zal plaatsvinden is de eerste opdracht het renoveren en isoleren van het dak. Hierbij is de opbouw met riet vervangen door een geïsoleerd dak.