Koetshuis Nyenrode

Restauratie Koetshuis Nyenrode Stichting Nyenrode is naast eigenaar van een toonaangevende Nederlandse business universiteit, ook eigenaar van het kasteel en het landgoed Nijenrode. Dat brengt een verantwoordelijkheid voor het behoud van de bijzondere (bij-)gebouwen op het landgoed. In een langdurige relatie met bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen heeft het stichtingsbestuur het vertrouwen opgebouwd dat de beoogde…

Grasso 's-Hertogenbosch

Een groot aantal familiebedrijven heeft zich jaren geleden in deze regio gevestigd, Grasso was er daar één van. Zij hebben in de 19e eeuw het bedrijfsleven in ‘s-Hertogenbosch beter, groter en slimmer gemaakt. Hoe? Door buiten de gebaande paden te treden en technologie te omarmen. De panden op het voormalige terrein van de Grasso ‘s-Hertogenbosch worden stuk voor stuk gerestaureerd en klaargemaakt voor gebruik door een nieuwe generatie Bossche ondernemers. Van den Bouwhuijsen verkreeg de opdracht een Grasso pand ook te herbouwen voor een nieuwe toekomst.

BLC Sportpark de Meerendonk

Naast een aantal grove onderhoudswerkzaamheden worden er ook esthetische aanpassingen gedaan. Zo is de smeervloer volledig vernieuwd. Vervolgens zijn de toiletgroepen, de keuken en de bar volledig vernieuwd. Spelers en ouders van zowel BLC zelf als de gastclubs zijn weer voorzien van de juiste sfeer en comfort in deze “kantine”.

Meer ruimte voor vriendelijkheid, verbondenheid en verbetering Direct bij de kennismaking met Aragon Kramer, eigenaar van Dierenkliniek Tiel-Drumpt, is duidelijk dat hij beter worden in de breedste zin van het woord, omarmt. Vooral streeft de dierenkliniek met het hele team van zo’n 13 medewerkers, naar het beste behandelplan voor huisdieren. Daarbij zijn niet alleen de…

Koningsweg, Fith

Een nieuwe manier van werken heeft bij arbeidsbemiddelings- en begeleidingsbureau Fith gezorgd tot een ingrijpende verbouwing van het kantoor. De meer open manier van werken vraagt om prettige en uitnodigende werkplekken. Naast deze functionele aanpassingen is het monumentale pand aan de Koningsweg ook verder verduurzaamd tijdens deze verbouwing. Als vaste partner voert Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen deze verbouwing uit momenteel.

Hinthamerstraat 75

Bij nader onderzoek door restauratiespecialisten bleek dat de constructie toe was aan grondig, constructief herstel. Op basis van de ruime ervaring met dit soort restauratiewerk is Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen geselecteerd. Het werk is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de pandeigenaar, Bureau Delfgou, constructeur Frasp en specialistisch restaurateur MvL.

Nyenrode

Een bijzondere locatie vraagt om een bijzondere aanpak. Stichting Nyenrode onderhoudt de gebouwen op Landgoed Nyenrode in Breukelen. In verschillende fases komen de benodigde restauraties en onderhoudsprojecten aan bod. In fase B van deze planning is het onderhoud van het koetshuis voorzien.

Boschreijck

In december 2021 zijn vervolgens de werkvoorbereidingen gestart, in samenwerking met projectleider Peter van Alebeek. In maart 2022 kon er worden gestart met bouwen en in november van hetzelfde jaar was de woning gereed. Een prefab kelder, schoorsteen en scharnierdak zijn hierbij gecombineerd met traditionele bouwtechnieken. Vooral de schoorsteen en de vliesgevel met voordeur zijn de blikvangers van de woning geworden. Ook constructief zijn beide elementen interessant. Zo is de schoorsteen lichtgewicht zodat deze hangend kon worden bevestigd. ”

Goodfuture Arno - Bouwhuijsen

Aandacht voor werkomstandigheden en voor de aarde gaat hand-in-hand bij Van den Bouwhuijsen. Door samen te werken met Goodfuture zijn we zeker van een duurzaam bedrijfskledingspakket.

Job Bouwmensen

Met een bak aan ervaring en vakmanschap in huis bieden de leermeesters de juiste begeleiding aan de studenten. Zo heeft Job zijn hijsbewijs recent behaald en werkte hij mee als timmerman aan zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Sint Jorisstraat 22

Verborgen onder soms dubbele vloeren vonden de door Van den Bouwhuijsen in de arm genomen specialisten helaas ook resten van nog andere, vooralsnog onbekende, bewoners van het pand. De bonte knaagkever en houtworm hebben huisgehouden in de balklagen van de verdiepingen. En waar de balken in de muren rusten zijn ze door oude lekkages vaak aangetast door bruinrot. Een grote tegenvaller maar ook een teken van de doortastendheid van Van den Bouwhuijsen.

Plein 1813 Den Haag renoveren rijksmonument

De allure van het historische plein en de monumentale villa aan Plein 1813 No.4 is de aanleiding voor de keuze van Main Capital Partners om hier het nieuwe hoofdkantoor te vestigen. Het plan is om het pand grondig te renoveren, na ruim 10 jaar leegstand. Een renovatie die naar verwachting in 2023 is afgerond.

Page 1 of 51 2 3 5