Hinthamerstraat 88

Particuliere woning Hinthamerstraat 88 ‘s-Hertogenbosch In het hart van de Bossche binnenstad staat deze (gemeentelijk) monumentale en bijzondere bovenwoning met dakterras. Met de Sint Jan om de hoek en alle voorzieningen in de buurt kan je spreken van een toplocatie. De nieuwe eigenaar besloot in 2023 met Van den Bouwhuijsen samen te werken om de…

Smalle Haven 135-137

Smalle Haven 135-137 – Met de koop door 2 particulieren ontstond de behoefte om het gehele pand te renoveren en restaureren tot een woonhuis. Hierbij is het een nadrukkelijke wens van de opdrachtgevers om het monument met moderne aspecten in beton te behouden. Er is voor Van den Bouwhuijsen gekozen om dat de prijs/kwaliteitverhouding in orde is. Bovendien zien de particulieren het als groot voordeel dat Van den Bouwhuijsen bekend is met werken in Den Bosch, en in het bijzonder in de Bossche binnenstad. Dit pand is bovendien gelegen aan de Smalle haven dat beperkingen heeft in de aan- en afvoer van bijvoorbeeld bouwmaterialen.

Monumentaal behang verscholen in Sint Jorisstraat 22. Wanneer je door de Sint Jorisstraat loopt, realiseer je je nauwelijks hoe bijzonder sommige van deze panden zijn. In opdracht van de familie Van de Laar restaureert, renoveert en vernieuwt Van den Bouwhuijsen momenteel het woonhuis gelegen aan de Sint Jorisstraat 22. Het is een typisch 15e eeuws ‘smal Bosch huis’. Een huis vol familieverhalen en ook prachtige bouwdetails. Deze keer staat het behang centraal

Calvaleriestraat 3 's-Hertogenbosch

De eigenaar van dit pand ging in zijn zoektocht naar een geschikte aannemer, eens rondkijken in de binnenstad. Hier trof hij veel bouwborden van Van den Bouwhuijsen aan en dat gaf hem aanleiding om in gesprek te gaan. Zijn verzoek was om het pand, met een lange familiegeschiedenis, zodanig te renoveren en restaureren dat het weer voldoet aan de huidige comfort- en milieu eisen. Hierbij mag de sfeer van de woning niet veranderen.

Julianastraat Vlijmen

De volledige sloop van de bestaande bebouwing, een woning en een schuur, maakt het mogelijk voor deze eigenaar om deze nieuwbouw te realiseren. Op de verkregen kavel in Vlijmen, komen een woonhuis en een bedrijfspand met veel authentieke bouwmaterialen en -methodes te staan. Zo worden de gevel van het woonhuis en van het bedrijfspand geheel in dezelfde stijl gemetseld.

Nieuwbouw accommodatie RKVV Zwaluw V.F.C.

Sinds 2019 liggen de plannen klaar bij voetbalclub Zwaluw VFC om de drie gedateerde gebouwen op het sportcomplex te vervangen door een nieuw clubgebouw. Destijds was het idee om de nieuwbouw te openen ter viering van het 90-jarig jubileum van de Vughtse club. De pandemie, gestegen bouwkosten en de algehele financiering van het project vroegen om een extra lange adem van het bestuur. Eind 2022 was er dan toch groen licht. Als trouwe sponsor verkreeg bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen de opdracht de ruwbouw van de nieuwe accommodatie te realiseren.

Zuidwal 11

De verbouw van dit bijzondere appartement ging met name over het opnieuw indelen van de ruimtes en inrichten naar eigen smaak. Zo is eerst het gehele appartement gestript. Vervolgens zijn er nieuwe wanden, een badkamer en een keuken geplaatst.

herenhuis Hemelrijk Kerkwijk

Het herenhuis is nagenoeg volledig gestript en volledig voorzien van nieuwe e- en w-installaties. Vervolgens worden isolatie- en verduurzamingswerkzaamheden uitgevoerd. Het dak en de gevels zullen gerestaureerd worden.

Dijkwoning Bokhoven

Een industriële dijkwoning met in een aantal leefruimtes een plafondhoogte van 4 meter. Bovendien is door het volledig luchtdicht laten maken van het gebouw en het installeren van de juiste e- en w-installaties, het energieverbruik van de woning nagenoeg nihil. Met een betonnen trap en een degelijke bouw is het wooncomfort dan ook heel goed.

Villa Den Haag

Het team van Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen realiseerde hier, in samenwerking met Bulter Architecten, een totale renovatie

Verbouwen buitenzijde en binnenzijde pastorie.

BOUWEN MET MEER DAN STENEN EN CEMENT Met de volledige overtuiging dat een eigen huis bouwen de volgende stap in hun wooncarriere werd, wandelden de twee voormalige inwoners van De Haverleij door Bokhoven. Hier stuitten zij op een mooi stukje grond dat ze vervolgens aanschaffen. Dan begint de selectie van de juiste aannemer. Via goede…

Page 1 of 31 2 3