Huize Padua Boxtel

In 2018 werd al een grondige renovatie aan een deel van het dak uitgevoerd. Nu was een ander deel aan de beurt. Ook hier begonnen we met een beoordeling van de kwaliteit van het houtwerk en de pannen. Vervolgens zijn oude dakpannen en leien verwijderd. Isolatiefolie is aangebracht en daarna zijn de goten vernieuwd. We herstelden het metsel- en voegwerk.

Palingstraat

Op basis van een langdurige relatie werkt De Kernen regelmatig samen met bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen. In 2022 kreeg Van den Bouwhuijsen de opdracht tot een facelift van 4 woningen, gelegen aan de Palingstraat in Heerewaarden. De sterk verouderde woningen waren hard toe aan een renovatie. De Kernen gaf de opdracht aan Bob Romijnders Architectuur om naast de renovatie, ook meteen het energielabel flink te verbeteren. Hierbij is minimaal het niveau van A+ als uitgangspunt genomen.

Grasso 's-Hertogenbosch

Een groot aantal familiebedrijven heeft zich jaren geleden in deze regio gevestigd, Grasso was er daar één van. Zij hebben in de 19e eeuw het bedrijfsleven in ‘s-Hertogenbosch beter, groter en slimmer gemaakt. Hoe? Door buiten de gebaande paden te treden en technologie te omarmen. De panden op het voormalige terrein van de Grasso ‘s-Hertogenbosch worden stuk voor stuk gerestaureerd en klaargemaakt voor gebruik door een nieuwe generatie Bossche ondernemers. Van den Bouwhuijsen verkreeg de opdracht een Grasso pand ook te herbouwen voor een nieuwe toekomst.

Sjees on tour van start in Den Bosch

Vandaag organiseerde Ons Brabant Fietst de SJEES on Tour van start in Den Bosch. Een kleurrijke fietskaravaan die door heel Brabant trekt en vanochtend Den Bosch bezocht. Doel van de tour is aandacht vragen voor de fiets. En in het bijzonder voor meer Brabantse werknemers op de fiets. De overheid zet al steeds meer in op de fiets als logische vervoerskeuze, en Brabantse werkgevers worden daarbij als onmisbare schakel gezien.

scholen Maaspoort

Het kindcentrum bevindt zich in meerdere, nabij gelegen gebouwen. Kenmerkend voor deze gebouwen is de grote hoeveelheid lichttoetreding. Dat zorgt voor een prettige werk- en leeromgeving voor zowel de kinderen als de leerkrachten. Van den Bouwhuijsen onderhoudt hier, en bij vele andere scholen in ’s-Hertogenbosch, de gebouwen aan zowel de binnen- en buitenkant.

Bestuurscentrum fase 3

Ook bij deze laatste fase is met respect voor de authenticiteit van het gebouw gerenoveerd. De vloerbedekking, plafonds en vensterbanken zijn vernieuwd. De oude keuken is vervangen door een modernere versie. Verder is de pantry uitgebreid en volledig vernieuwd. Het nieuwe schilderwerk en stucwerk gaven de finishing touch.

Kindcentrum De Mortel Udenhout is verbouwd. Dit Kindcentrum ontstond in 2019 na een fusie van De Achthoevenschool en De Mussenacker. Na ruim twee schooljaren was het de hoogste tijd om ook de gebouwen samen te brengen en aan te passen naar de huidige pedagogische en esthetische wensen. PT Architecten legde de basis voor deze renovatie door het maken van de ontwerpen.

Onderhoud toren Hervormde kerk Veen

Voor 2022 is het onderhoud van het dak en enkele gevels voorzien. Het dak is van leien en dat vraagt om specialistisch en vakkundig herstel. Onder andere worden de wijzers van de klokken voorzien van nieuwe verlichting.

De multifunctionele ruimte tussen basisschool De Dirigent en dagopvang Kindercrèche is omgebouwd en ingericht als klaslokalen

kerk in steiger met kerkklok duurzaam verbouwen gemeentelijk monument

Verbouwen buitenzijde en binnenzijde pastorie.

WMO aanpassing voor mindervalide

Complete aanbouw gerealiseerd voor een mindervalide bewoonster die rolstoel gebonden is.

Page 1 of 61 2 3 6