Bij Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen staat de mens centraal. De langdurige inzetbaarheid van de medewerkers is gewenst en nodig in een arbeidsmarkt die steeds minder echte vakmensen kent. Daarom werkt Martien van den Bouwhuijsen aan een gezonder en bewuster leven. Ook aan alle medewerkers van het bouwbedrijf biedt hij die mogelijkheid. Daarom is er nu een plan tot gezamenlijke deelname aan de Vestingloop, het hardloopevent van ‘s-Hertogenbosch. Sabine Sluiter, planning- en servicemedewerker, vertelt over de voorbereidingen op haar eerste deelname hieraan.

“Met kleine stappen maken we vorderingen op gebied van gezonder leven. De fruitmand die elke maandag in de kantine staat, is dinsdag al leeg. Je merkt dat mensen het waarderen”, licht Sabine toe. De deelname aan de Vestingloop op 26 mei aanstaande ziet zij als persoonlijke uitdaging. “Na jaren heb ik mijn hardloopschoenen weer aangetrokken en het lopen weer opgepakt. Ik train individueel, meestal 1 keer doordeweeks en 1 keer in het weekend. Door het rustig op te bouwen, heb ik er plezier in en houd ik het goed vol”.

In totaal bereiden zich zo’n 7 medewerkers voor op een 5 of 10 km ronde. Ze houden elkaar scherp in de app-groep die ze onlangs zijn gestart. Even porren wanneer iemand niet traint. Of een complimentje wanneer een nieuwe mijlpaal qua afstand of snelheid is bereikt. Sabine vindt het een uitdaging om nog meer collega’s hierbij te betrekken. “In de kantoren maar ook in de kantines hangen posters met grappige teksten en foto’s over hardlopen. Wanneer collega’s niet meelopen, vinden we het leuk om ze als supporter langs het parcours of op de Parade te zien. Gezellig en een extra stimulans om de finish te halen!”

“Zelf ben ik een echte Bosschenaar dus vind ik het geweldig om door mijn eigen stad te lopen en te finishen onder de Sint-Jan. Een competitie? Nee hoor! Ik ga zelf starten en zie mijn collega’s aan de finish. Geen druk, gewoon even lekker half uurtje dribbelen. We hebben er zin in!”, besluit Sabine.