Over zo’n 3 weken is het voor de 18e keer zover: de Vestingloop vindt plaats, volgens de organisatie de gezelligste loop voor wandelaars en hardlopers in Nederland. Een groep vaste én nieuwe deelnemers doet mee namens Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen. Voor de zesde keer zelfs! De voorbereidingen zijn individueel en al in volle gang. Een rondje langs de velden levert de actuele stand van zaken.

 

Marie-Hélène (3e keer)

Als ervaren loper betekent deelname aan de Vestingloop voor Marie-Hélène vooral gezelligheid en haar collega’s op een andere manier leren kennen. Marie-Hélène vertelt enthousiast: “Als het weer prima is vertrek ik al wandelend vanaf mijn huis in Vught, loop ik samen met collega’s de 25 km en wandel ik daarna weer naar huis. Dat is voor mij een mooie training voor de komende Nijmeegse Vierdaagse.” Bij Marie-Hélène is er zeker sprake van ‘getrainde voeten’. Het lopen in haar eigen stad en de goede organisatie van het evenement geven extra motivatie voor haar deelname op 26 mei aanstaande.

 

Frank (2e keer)

Frank en zijn partner lopen sinds 1,5 jaar veel samen, voornamelijk voor de gezondheid maar ook voor de gezelligheid. ”Ik voel me nu een stuk gezonder en beter in mijn vel. De aandacht die Van den Bouwhuijsen besteedt aan mijn en ieders vitaliteit binnen het bedrijf, waardeer ik enorm. Je wordt hierin echt goed begeleid en ondersteund. Er zijn volop mogelijkheden die passen in mijn drukke leven”, vertelt Frank. “Het is voor het bedrijf natuurlijk ook fijn als de mensen langer gezond blijven”. “De eerste keer liep ik op karakter, nu met trainingen. Elke zondag lopen we 10-15 kilometer. Momenteel heb ik een lichte slijmbeursontsteking en ben ik onder behandeling bij de fysiotherapeut. Maar ik heb goede hoop dat het goed komt. Als het aan mij ligt, ga ik gewoon lekker lopen. Eerst verzamelen bij Martien en na afloop met elkaar nagenieten!”.

 

René (1e keer)

“Het wordt voor mij de allereerste keer!”, zegt René. “Sinds enkele maanden ben ik bezig met gezonder leven nadat ik was gestopt met sporten. Samen met Marjolijn, HR verantwoordelijke bij Van den Bouwhuijsen, kwam ik op op het idee om mee te doen met 10 km wandelen. Wat kilootjes eraf, dat is mooi meegenomen”.“Momenteel loop ik samen met mijn vrouw in Sint Michielsgestel en omgeving. Het lopen vind ik eigenlijk best ontspannend. Langzaam opbouwen is wel mijn devies. Blaren heb ik niet, mijn kuiten die doen nog weleens pijn!”

 

Adrie (3e keer)

“Hardlopen doe ik al zo’n 30 jaar, minimaal één keer per week en dan 10 tot 15 kilometer. De Vestingloop vind ik vooral leuk omdat het samen met collega’s is. Met elkaar eens wat anders beleven.”, aldus Adrie. “Dit keer doe ik met nog een collega mee aan de crossloop. Dan loop je meer op onverharde paden en in de natuur.  Het is wel zwaarder, maar ook grappiger vanwege de grote mate van afwisseling. Extra uitdaging!”, besluit Adrie.

Bij Van den Bouwhuijsen speelt vitaliteit een centrale factor in de begeleiding van elke werknemer. Er zijn volop mogelijkheden waaraan men mee kan doen: individuele sportbegeleiding, periodieke massages, fruit op het werk en uiteenlopende trainingen. De Vestingloop is dus een van de vele stappen die een werknemer kan zetten! Samen sterk dus!

 

Ook interesse in werken bij Van den Bouwhuijsen? Check actuele vacatures hier.

 

Foto: Artishock Events