Aanbouw woonhuis voor mindervalide bewoonster

Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Ook de gemeente ‘s-Hertogenbosch geeft deze ondersteuning aan hun bewoners via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zo hebben we in de van Gilsstraat een complete aanbouw gerealiseerd voor een mindervalide bewoonster die rolstoel gebonden is.

Door de aanbouw achter haar woning heeft de bewoonster nu alle voorzieningen op de begane grond. Er is een nieuwe slaapkamer en een badkamer in de aanbouw gerealiseerd.

Ook is er in haar woning een moderne hoog laag keuken geplaatst die mechanisch bedienbaar is. Verschillende deuren zijn voorzien van deurdrangers. Er is een deuropener en intercomsysteem geplaatst zodat de bewoonster de voordeur kan openen vanuit haar rolstoel. Ter verduurzaming van de woning is tevens de zolder geïsoleerd.  Diversen wanden en plafonds zijn gestukadoord. De achtertuin is ook aangepakt. Het terras loopt nu gelijk met de achterdeur zodat de bewoonster eenvoudiger naar buiten kan in haar rolstoel. Tot slot is er een nieuwe schutting geplaatst.