Scholen Maaspoort

Onderhoud Kindcentra ’t Schrijverke en de Wijboom Maaspoort ‘s-Hertogenbosch

Met een bestaan van 30 jaar heeft het Bossche kindcentrum ’t Schrijverke een flinke geschiedenis in het leven van zoveel kinderen en ouders geschreven. En dat hoopt zij nog lang te mogen doen. Momenteel vormt ’t Schrijverke met ongeveer 330 leerlingen een middelgroot kindcentrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar.

Het kindcentrum bevindt zich in meerdere, nabij gelegen gebouwen. Kenmerkend voor deze gebouwen is de grote hoeveelheid lichttoetreding. Dat zorgt voor een prettige werk- en leeromgeving voor zowel de kinderen als de leerkrachten. Van den Bouwhuijsen onderhoudt hier, en bij vele andere scholen in ’s-Hertogenbosch, de gebouwen aan zowel de binnen- en buitenkant.

Projectleider Werner Beset kent elke school op zijn duimpje en heeft een goed contact met de directie en de meeste leerkrachten van de kindcentra. Bij ’t Schrijverke gaf men aan behoefte te hebben aan flinke opfris- en onderhoudsbeurt.

Het verwijderen van de houtrot en het aanbrengen van een nieuwe lik verf, zowel binnen als buiten, bleek geen overbodige luxe. Bij het schilderwerk aan de buitenzijde zijn alle kozijnen, boeiboorden en waar nodig gevelpanelen meegenomen. Dit geeft direct een verzorgd beeld waarbij de kleuren blauw en geel goed op de verschillende gebouwen met elkaar in lijn zijn gebracht.

Ook bij basisschool de Wijboom hebben we onlangs de toiletruimten gerenoveerd door deze een frisse en moderne uitstraling te geven. Hierbij is het sanitair vervangen door nieuwe moderne hangende toiletten. Daarnaast is de vloer gecoat, zijn de schaamschotten vervangen en zijn er nieuwe wanden gemaakt, die vervolgens betegeld zijn. Daarnaast zijn de toegangsdeuren en kozijnen van de toiletten opnieuw geschilderd waardoor de toiletruimten er weer als nieuw uitzien en beter bij de uitstraling van de rest van de school past.