SJEES on Tour van start in Den Bosch

Vandaag organiseerde Ons Brabant Fietst de SJEES on Tour Den Bosch. Een kleurrijke fietskaravaan die door heel Brabant trekt en vanochtend Den Bosch bezocht. Doel van de tour is aandacht vragen voor de fiets. En in het bijzonder voor meer Brabantse werknemers op de fiets. De overheid zet al steeds meer in op de fiets als logische vervoerskeuze, en Brabantse werkgevers worden daarbij als onmisbare schakel gezien.

Het evenement werd afgetrapt door Roy Geers wethouder Mobiliteit en Bereikbaarheid van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hij fietste in de karavaan, aangevoerd door een fiets-dj, vanaf het station naar bedrijven die zich hebben aangemeld om een ‘probeer-e-bike’ te laten rouleren in het bedrijf. Bij aankomst werd het estafettestokje overgedragen van de wethouder aan de directeur, wat de samenwerking tussen de overheid en werkgevers symboliseerde. Wethouder Roy Geers: “Het verraste mij dat ik met de fiets sneller op mijn werk ben dan met de auto. Het is ook nog eens gezonder, goedkoper en beter voor het milieu. Ik denk dat de ‘probeer e-bike’ anderen ook zal verrassen. Het is geweldig dat bedrijven hun medewerkers stimuleren om vaker met de fiets naar het werk te gaan. Zeker als het om relatief korte ritten gaat. Dan is de fiets een prima alternatief. Die boodschap geef ik graag door.”

Gedurende de komende 2 maanden zal de fiets rondgaan binnen deelnemende bedrijven in Brabant, waarbij forenzen de kans krijgen om een andere vervoerskeuze te maken.

Projectbezoek sneller en ontspannen

De eerste organisatie die vandaag werd bezocht, was Van den Bouwhuijsen bouwbedrijf waar directeur Martien van den Bouwhuijsen het estafettestokje in ontvangst nam en daarna een manifest ondertekende. Dit alles maakt duidelijk dat het bouwbedrijf fietsen naar het werk hoog in het vaandel heeft staan. Van den Bouwhuijsen: “Naast woon-werk verkeer, wat veel relaxter is op de fiets, is het ook voor een projectbezoek in de (binnen)stad een goede optie. Sneller en tegelijkertijd ontspannend. Dat je ermee bijdraagt aan een betere bereikbaarheid en schonere stad geeft ook een goed gevoel”.

Vervolgens trok de karavaan naar de Rietvelden waar door de DJ volop aandacht werd getrokken voor fietsen naar het werk.

SJEES on Tour

De tour kende een start in de Brainportregio waar Frank Lammers op 11 mei deelnemers aanspoorde meer te gaan fietsen. Op 25 mei werd Tilburg bezocht, en na Breda op 26 mei volgde vandaag Den Bosch en eindigt de tour morgen in enkele regio’s.

Meer informatie www.onsbrabantfietst.nl[/column]