Verpleeghuis Noorderkroon

Thuisgevoel bij verpleeghuis Noorderkroon

Wanneer zelfstandig thuis wonen niet langer mogelijk is, biedt verpleeghuis Noorderkroon in Den Bosch een beschermende woonomgeving die mensen op dat moment nodig hebben. Gelegen aan de Ploossche Plas is de natuur nabij, de Brede Bossche School en een winkelcentrum zorgen bovendien voor de nodige levendigheid.

Bij Noorderkroon houden de bewoners zelf zoveel mogelijk de regie over hun leven. Zo kent het gebouw een diversiteit aan woonvormen. Ook is er een divers aanbod aan activiteiten en een gezellig restaurant. Hiermee beoogt Noorderkroon de huiskamer voor de hele wijk te zijn.

Naast een fijne woonplek is Noorderkroon ook een werkplek voor het zorgpersoneel. Zij zorgen dagelijks voor de maaltijden, de juiste zorg en aandacht. De combinatie van wonen en werken op dezelfde vierkante meters vraagt om een interieur met een goede balans tussen functionaliteit en gezelligheid.

Als huisaannemer en jarenlange partner in service en onderhoud van een aantal zorggebouwen van BrabantZorg, onderdeel van BrabantWonen, heeft Van den Bouwhuijsen de centrale woonkamers en keukens in een aantal woongroepen vernieuwd. De keukens zijn gerestyled en gedeeltelijk verplaatst. Zo is elke keuken nu een kookeiland wat niet alleen fraaier maar ook functioneler is. Bouwkundig vroeg dit om de nodige bouwkundige aanpassingen. Bij de diverse bouwwerkzaamheden is goed rekening gehouden met de bewoners van Noorderkroon. Zij zijn, samen met het zorgpersoneel, dik tevreden met het resultaat.