Basisschool Glimmenstraat Tilburg

De fusie van de aangrenzende basisscholen BS Huibeven en OBS Hartevelden was de aanleiding van een grondige verbouwing in 2019 van het schoolgebouw aan de Glimmenstraat 7 in Tilburg. De 2.300 m2 BVO moest ook om andere redenen flink worden gemoderniseerd. De opdrachtgever Stichting Opmaat/Jan Ligthartgroep toonde ambities en stelde een complete lijst aan wensen op, zoals:

-Voldoen aan de laatste eisen van het concept Gezonde Scholen waarbij meer aanvoer van verse lucht mogelijk is;
-Energiezuinig maken van het gehele gebouw;
-De ruime gangen van de school zijn bij de lesinvulling betrokken door het aanbrengen van schuifdeuren.

Na aanbesteding kreeg Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen de opdracht om de bouwkundige werkzaamheden uit te voeren. De elektrotechnische, werktuigkundige en beveiligingsinstallaties zijn ook gecoördineerd door Van den Bouwhuijsen. Gedurende de werkzaamheden was een gedeelte van de school nog in gebruik en daarom zijn de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Na een interne verhuizing kon fase 2 worden afgewerkt.

Het resultaat mag er zijn: het gehele interieur van de school heeft een nieuwe look gekregen. Door nieuwe vloerbedekking, systeemplafonds, tegelwerk en het complete schilderwerk. Ook constructief en qua energievoorzieningen is het gebouw weer helemaal up-to-date.

De coördinatie-werkzaamheden betrof ongeveer het dubbele aantal uren van de bouwkundige opdracht. Er is echter op constructieve wijze gewerkt binnen het vooraf gesteld budget en de planning. Het meerwerk is procentueel zeer bescheiden en laat zich voornamelijk verklaren uit extra werkzaamheden. Een tevreden opdrachtgever waarmee prettig is samengewerkt!