Cavaleriestraat 3

Cavaleriestraat 3 ‘s-Hertogenbosch

Deze particuliere woning dateert uit de jaren 40 en ligt in een van de meest belopen straatjes van de Bossche binnenstad. De Cavaleriestraat is namelijk gelegen tussen de huidige parkeergarage Sint-Jan en de Parade, direct naast het Theater aan de Parade.

De eigenaar van dit pand ging in zijn zoektocht naar een geschikte aannemer, eens rondkijken in de binnenstad. Hier trof hij veel bouwborden van Van den Bouwhuijsen aan en dat gaf hem aanleiding om in gesprek te gaan. Zijn verzoek was om het pand, met een lange familiegeschiedenis, zodanig te renoveren en restaureren dat het weer voldoet aan de huidige comfort- en milieu eisen. Hierbij mag de sfeer van de woning niet veranderen.

Door architectenbureau Gruben werden de plannen voorbereid en bouwkundig begeleid. Een flinke facelift werd aangepakt en uitgevoerd. Van het vernieuwen van het dak, de vloeren, de wanden en de plafonds gingen we door naar het vervangen van de kozijnen, de installaties en het realiseren van een aanbouw.

Als woonlocatie is dit een prachtige plek in de binnenstad. Het uitvoeren van bouwwerkzaamheden vroeg om een goede communicatie en afstemming met de betrokken bouwpartners, omwonenden en passanten.