Julianastraat, Vlijmen

Particuliere woning met bedrijfspand Vlijmen

De volledige sloop van de bestaande bebouwing, een woning en een schuur, maakt het mogelijk voor deze eigenaar om deze nieuwbouw te realiseren. Op de verkregen kavel in Vlijmen, komen een woonhuis en een bedrijfspand met veel authentieke bouwmaterialen en -methodes te staan. Zo worden de gevel van het woonhuis en van het bedrijfspand geheel in dezelfde stijl gemetseld.

Bijzonder is het metselwerk dat op authentieke wijze is uitgevoerd. Denk hierbij aan een metselwerk in kruisverband met strekkenlagen, hanekammen en getoogde rollagen. Verder worden er diverse hardstenen ornamenten en plinten geïntegreerd in het metselwerk. Het voegwerk wordt uitgevoerd als knipwerk.

Het vakmanschap en het enthousiasme om dit bijzondere project te realiseren gaven de doorslag om te kiezen voor de samenwerking met Van den Bouwhuijsen. Direct vanaf de sloopwerkzaamheden ging het bouwteam van Van den Bouwhuijsen aan de slag. Hierbij diende rekening gehouden te worden met zorgvuldige asbestsanering. In het najaar van 2022 zijn deze werkzaamheden van start gegaan. Vervolgens kon de nieuwbouw plaatsvinden.