Bokhovense Maasdijk

Gedraaide dijkwoning in Bokhoven 

Na 20 jaar in Kerkdriel trok de geboortegrond van deze particulier en zijn partner de aandacht. Een vrijgekomen kavel langs de Maasdijk bleek de plek voor hun woondroom: een dijkwoning in Bokhoven. Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen werd, na vergelijking met anderen, gekozen om deze droom te realiseren. De lange traditie van het bouwbedrijf, aansprekende referentieprojecten en een prettig eerste contact gaven hierbij de doorslag.

Met de sloop en sanering van de bestaande woning begon een intensief onderzoeksproces. Samen met CK architecten uit onder meer Bokhoven werden de behoeften, eisen en wensen besproken. De keuze voor een schuurwoning was hierbij vanaf het eerste moment duidelijk. Aan de hand van de maquette kwam de architect tot een ontwerp van een dijkwoning met sterke industriële elementen. Vanwege het beschermd dorpsgezicht startte vervolgens een uitgebreide vergunningsprocedure van ruim een jaar.

In deze periode kwamen de opdrachtgevers en de architect tot een fraaie ontwerpoplossing. Door het bouwvlak te draaien ontstond een uniek zicht: vanuit 1 punt in de woning is zowel de Maas aan de voorzijde als de achterliggende polder zichtbaar!

Met de goedkeuring van de welstandscommissie kon de bouw echt van start gaan. Elke ochtend 7u was er afstemming tussen de opdrachtgever en de hoofduitvoerder. Door de vele, bijzondere details van het gebouw is het een pittige en leerzame tijd geworden. “Maar samen hebben we een dikke 9 behaald en dat is super!”, aldus de opdrachtgever.

Hij vervolgt: “Het resultaat mag er zijn! Een industriële dijkwoning met bijvoorbeeld in een aantal leefruimtes een plafondhoogte van 4 meter. Bovendien is door het volledig luchtdicht laten maken van het gebouw en het installeren van de juiste e- en w-installaties, het energieverbruik van de woning nagenoeg nihil. Met een betonnen trap en een degelijke bouw is het wooncomfort dan ook heel goed. Het was zeker een rollercoaster, maar met een aangename finish. We gaan genieten!”