Realisatie nieuwbouw en renovatie Kindcentrum de Leydraad  Cromvoirt

Peter van Bommel, Projectleider

“In opdracht van Gemeente Vught hebben we ons in geschreven voor deze openbare aanbesteding. De bestaande school met gymzaal moest klaargemaakt worden voor de toekomst en dus aangepast worden aan de hedendaagse veiligheids- en gebruikseisen. De school is gesloopt en van de gymzaal hebben we de buitenwanden afgehaald en ‘geschild. Tegen de gymzaal is vervolgens een nieuwe school gezet met 4 leslokalen een centrale hal met aula. In december 2015 begonnen de werkzaamheden en in september 2016 opende de vernieuwde school.

Wanneer er sprake is van een openbare aanbesteding zoals deze, filteren we in de eerste vragenrondes zoveel mogelijk om met een scherpe prijs te komen. Zo kan het voorkomen dat er in de bouwtekening deuren zijn ingetekend die in de praktijk niet nodig zijn. Of door te kiezen voor een alternatieve materiaalkeuze kan de prijs gedrukt worden, terwijl je niets inlevert op de kwaliteit.

Het mooie aan dit project was dat we de kinderen van de school hebben betrokken bij de bouw.  Zo kwamen ze regelmatig langs op de bouwplaats en werden ze rondgeleid door de uitvoerder. De werkstukjes van de kinderen stond ook in het teken van de nieuwbouw.

We proberen ook altijd om te kijken of alles naar wens is conform er gebouwd is. We checken van wat er gerealiseerd is ook daadwerkelijk logisch functioneert en goed werkt. Draait een deur op de tekening een onlogische kant op, dan passen we dit uiteraard meteen aan. Onze mensen zijn kundig genoeg om in te zien wanneer er zaken niet logisch zijn ingetekend en kunnen zo moeiteloos eventuele aanpassingen aanbrengen. Ook in de periode na de oplevering zijn we nog steeds betrokken bij een project, zodat we storingen en zogenoemde kinderziektes kunnen oplossen. We streven naar een hoge klanttevredenheid, bij al onze klanten.”