Woningaanpassingen kunnen zowel klein van aard als groots en ingrijpend zijn. Altijd zijn ze van groot belang voor wooncomfort van de bewoners. Door deze ondersteuning in en aan huis te bieden kunnen mensen thuisblijven wonen en zich daarmee in hun eigen omgeving veilig voelen.

Onderstaand een greep uit veel voorkomende aanpassingen en de voordelen die deze bieden:

  1. Veiligheid in de badkamer

Bij deze bewoner aan de Jan van Amstelstraat is een douchestoeltje geplaatst, waardoor het mogelijk is voor de bewoner om zichzelf veilig en comfortabel te douchen. Daarnaast heeft onze timmerman een zelfbedachte wand geplaatst. Op deze muur werd een aankleedstoeltje geconstrueerd. Door deze stoel is de bewoner weer in staat zichzelf rustig en veilig aan te kleden. Op de Bokkelaren werd een nieuwe badkamer met een speciale wastafel geplaatst.

  1. Scootmobiel in de stalling

De berging van de flat aan de Amsterdamstraat was nog niet ingesteld op de scootmobiel van een bewoner. Van den Bouwhuijsen bedacht een oplossing voor dit probleem. Er werd een bredere deur naast de al bestaande deur gemaakt. Eerst werd er een gat in de muur gemaakt, waarna er een witte deur in kwam. Hierdoor werd het mogelijk om de scootmobiel in de berging te stallen.

  1. Straatwerk veilig

Bij de Cederstraat in Den Bosch is er een nieuwe bergingsdeur geplaatst. Daarnaast is de bestrating opgehoogd zodat de bewoner veiliger in en uit een auto kan stappen of kan oversteken.

 Bij de Klokkendiep in Den Bosch is een veilgheidsoprit geplaatst. Dit maakt het mogelijk voor bijvoorbeeld mensen met scootmobiels of rollators om veilig en zonder al te veel gedoe hun huis in en uit te gaan.

  1. Traplift voor mobiliteit

Bij de Kogelbloemstraat in Den Bosch is er een traplift geplaatst. Hierdoor kan de bewoner weer veilig de trap op en af. Daarnaast is de bestrating verhoogd.