Nieuwbouw woning Bokhoven

BOUWEN MET MEER DAN STENEN EN CEMENT

Met de volledige overtuiging dat een eigen huis bouwen de volgende stap in hun wooncarriere werd, wandelden de twee voormalige inwoners van De Haverleij door Bokhoven. Hier stuitten zij op een mooi stukje grond dat ze vervolgens aanschaffen. Dan begint de selectie van de juiste aannemer. Via goede referenties komen zij ook bij Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen aan tafel. Het juiste gevoel en goede klik kwamen snel en toen startte een hechte en prettige samenwerking.

Op 18 februari 2021 gaat de eerste paal in de Bokhovense grond. Nog geen 180 dagen later wordt de woning opgeleverd en kan de afbouw starten. Het jonge gezin woont vanaf september in hun nieuwe huis! Onderstaand een aantal factoren die dit mogelijk hebben gemaakt.

Voorbereiding en keuzes maken

In opdracht van de bewoners heeft de architect het ontwerp gemaakt en het bestek aangeleverd. Hiermee werden constructieve uitdagingen snel duidelijk. In overleg met de projectleider van Van den Bouwhuijsen is er vervolgens gekeken naar de mogelijke oplossingen. Daarnaast zorgde hij voor diverse materiaalmonsters. Dit maakte keuzes maken eenvoudig en dat gaf snelheid in de werkvoorbereiding. Een duidelijke planning maar ook prettige en open communicatie met korte lijnen gaf de bouw een kickstart.

Sterk bouwteam

Gedurende het gehele bouwproces kwam het bouwteam om de week bij elkaar. Doordat Van den Bouwhuijsen met veel eigen mensen werkt, is er veel kennis en ervaring op de bouw. Hiermee werden kleine problemen tijdig verholpen en zijn echt grote onvoorziene omstandigheden voorkomen.

Tussen de stenen meer dan cement

De bewoners kijken tevreden terug op het gehele bouwproces. “De waarde van dit huis zit niet alleen in de stenen. Onze ervaring is dat zo’n prettig huis als dit, ook ontstaat door de liefde en het vakmanschap van het gehele bouwteam van Van den Bouwhuijsen. Het is echt fun geweest om samen te bouwen!”.