Deze rijk gedetailleerde villa is in 1896 gebouwd. Vermoedelijke opdrachtgever was de arts dr. Timmer. De villa ligt in het dorpscentrum van Driebergen en bepaalt door haar karakteristieke verschijningsvorm het beeld in de straat. De villa is van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een gaaf bewaard bouwtype en vanwege de detaillering in het exterieur in interieur. De centrale ligging in Driebergen geeft extra waarde aan dit bijzondere gebouw.

Renovatie en restauratie met respect voor bouwhistorie

De nieuwe eigenaar van de villa gaf opdracht aan Bureau Delfgou en bouwhistoricusn R. Feenstra de restauratie- en renovatieplannen voor te bereiden. De bouwhistorische notitie heeft bijgedragen aan verantwoorde plannen. Met respect voor de bouwhistorie en de monumentale waardering is Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen vervolgens gestart met de renovatie- en restauratiewerkzaamheden

Zo is aan de buitenzijde het voegwerk gedeeltelijk vernieuwd. Het schilder- en houtwerk is volledig hersteld. Aan de binnenzijde zijn leefruimtes, zoals badkamers en keuken, volledig verbouwd en zijn de wanden bouwtechnisch hersteld en voorzien van nieuw stuc- en schilderwerk.

Deze omvangrijke renovatie en restauratie laat dit bijzondere pand nog meer stralen in zijn pracht en praal.