Bijzondere geschiedenis Villa Den Haag

Deze mooie en riante villa in Den Haag draagt de naam ‘Quambi’ hetgeen ‘pleisterplaats’ betekent in het Maorisch. Quambi dateert uit 1911 en werd gebouwd in opdracht van de beroemde schilder Johan Hendrik van Mastenbroek. Kenmerkend voor de villa is de ligging van de achtergevel op het noorden. Dit stelde de schilder in staat om zo het meest gevarieerde en zuivere licht te verkrijgen voor het schilderen van zijn meesterstukken. Van Mastenbroek woonde er tot 1942 met zijn vrouw, zijn twee kinderen en zijn hond.

Renovatie met behoud van karakteristieken

Het team van Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen realiseerde hier, in samenwerking met Bulter Architecten, een totale renovatie. De woning is buitengewoon goed geïsoleerd waarbij rekening is gehouden met de regelgeving van de gemeente Den Haag. De indeling van de woning is aangepast waardoor de vertrekken ruimtelijk en licht zijn en prettig in elkaar overlopen. Voor het behalen van een optimaal duurzaam resultaat zijn alle binnenmuren geïsoleerd alsook het dak en de vloeren van de woning. Er zijn nieuwe ramen en deuren geplaatst. De ramen zijn voorzien van speciaal isolatieglas. Aan de achterzijde is de gevel opnieuw ingedeeld waardoor een prachtige toegang tot de tuin is ontstaan. De ruimtes aan de noordzijde hebben nu extra lichtinval. De woning is verder voorzien van de nieuwste installaties waaronder een warmtepomp en klimaatinstallatie. Alle elektra is vernieuwd waarbij gekozen is voor duurzame en solide oplossingen. De tuinvertrekken zijn voorzien van vloerverwarming. In de gehele woning liggen nieuwe parketvloeren. Aan de binnenzijde zijn de badkamers en keukens volledig verbouwd en zijn er inzethaarden plus een houtkachel geplaatst. Alle belangrijke historische elementen zijn bewaard gebleven en mooi geïntegreerd in de nieuwe situatie.
Kortom, het karakter van deze woning is volledig bewaard gebleven en voldoet nu aan alle eisen van deze tijd. Optimaal comfort voor de nieuwe bewoners.