Nyenrode

Koetshuis Nyenrode (Fase B) Breukelen

Een bijzondere locatie vraagt om een bijzondere aanpak. Stichting Nyenrode onderhoudt de gebouwen op Landgoed Nyenrode in Breukelen. In verschillende fases komen de benodigde restauraties en onderhoudsprojecten aan bod. In fase B van deze planning is het onderhoud van het koetshuis voorzien. Als ERM gecertificeerd bouwbedrijf en prijstechnisch gezien de meest gunstige inschrijver is Van den Bouwhuijsen gekozen voor de uitvoering van deze werkzaamheden. We werkten hierin nauw samen met architectenbureau Bureau Delfgou uit Scherpenzeel.

 

Een grote bepalende factor in dit project is de planning van de bouwwerkzaamheden. Deze kunnen alleen plaatsvinden tijdens de vakantieperiode. Het Koetsthuis en de omliggende panden op het Landgoed Nyenrode zijn dan nauwelijks in gebruik.

 

De werkzaamheden zijn conform het bestek dat door Bureau Delfgou is gemaakt. Zo is de dakbedekking van het Koetshuis gerestaureerd en is het glas- en schilderwerk hersteld. Tijdens het schilderwerk is gewerkt met een zogenaamd open verfsysteem zodat de houten kozijnen beter kunnen “ademen”. Hiermee wordt eventuele houtrot voorkomen. Bijzonder zijn tot slot de nauwkeurige restauratiewerkzaamheden van het metsel- en voegwerk van het Koetshuis.