Vitaminestore

Voormalig pand Vitaminstore verbouwd, Hinthamereinde ‘s-Hertogenbosch

De verhuizing van Vitaminstore binnen de Bossche Hinthamerstraat, zorgde voor een grondige verbouwing van het fraaie monumentale pand op nummer 75. Naast de winkel is hier tevens een kantoor en diverse opslagruimtes aanwezig. Bij nader onderzoek door restauratiespecialisten bleek dat de constructie toe was aan grondig, constructief herstel. Op basis van de ruime ervaring met dit soort restauratiewerk is Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen geselecteerd. Het werk is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de pandeigenaar, Bureau Delfgou, constructeur Frasp en specialistisch restaurateur MvL.

Vanwege de drukte in deze winkelstraat moest goed gebruik gemaakt worden van de uren waarin gewerkt kon worden. Hierin is het herstel van de dakconstructie zeer zorgvuldig uitgevoerd, geheel conform tekening en vergunning. Zo zijn de moer- en kinderbinten hersteld. Alle werkzaamheden zijn onder toezicht van de gemeente en bouwtoezicht uitgevoerd. Zo zorgde het bouwteam van Van den Bouwhuijsen voor het stabiel houden van het gehele pand tijdens de werkzaamheden.