Koetshuis Nyenrode

Restauratie Koetshuis Nyenrode

Stichting Nyenrode is naast eigenaar van een toonaangevende Nederlandse business universiteit, ook eigenaar van het kasteel en het landgoed Nijenrode. Dat brengt een verantwoordelijkheid voor het behoud van de bijzondere (bij-)gebouwen op het landgoed. In een langdurige relatie met bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen heeft het stichtingsbestuur het vertrouwen opgebouwd dat de beoogde kwaliteit van restauratie wordt behaald. In woord en daad. De werkzaamheden werden onder begeleiding en in samenwerking met architectenbureau Delfgou uitgevoerd.

De zomer betekent een rustige periode voor de universiteit en daarmee de perfecte periode voor de wat omvangrijke restauraties. Dat geldt ook voor het koetshuis. Dit gebouw was toe aan een renovatie van de dakvlakken en restauratie van zowel de kozijnen als de metselvoegwerken. Vanwege de beslotenheid van het terrein was het gebouw beperkt vrij voor deze bouwwerkzaamheden. Naast de strakke planning nog een extra uitdaging.

Op basis van de beste prijs conform de gestelde kwaliteitseisen en wensen van de opdrachtgever ging Van den Bouwhuijsen aan de slag tijdens de zomerperiode. Hierin was timing cruciaal. In een korte tijd werkten verschillende bouwdisciplines samen aan het koetshuis. En het resultaat mag er zijn! De renovatie is van een hoge kwaliteit en bovendien zo goed als mogelijk binnen het gestelde budget gebleven.