De plek waar veelal de Bossche raadsvergaderingen, commissievergaderingen en fractievergaderingen plaatsvinden, bevindt zich Achter het stadhuis. Van dit Bestuurscentrum kan tevens het ambtelijk apparaat gebruikmaken.

In opdracht van de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt het bestuurscentrum van de gemeente heringericht. In 20 jaar tijd zijn de wensen van de Raad veranderd. In combinatie met sterk verouderde AV apparatuur, dat veelal in het meubilair en onder het tapijt was verwerkt, is het huis van de politiek toe aan een facelift.

Na een zorgvuldige demontage van het volledige interieur worden de vloer en de lift afgeschermd. Zo is de kans op beschadiging verkleind en is het bouwteam van Van den Bouwhuijsen recent van start gegaan.

Wat er wordt vernieuwd? Onder meer alle verlichting wordt omgezet naar LED vanwege het duurzame en energiebesparende karakter hiervan. Na het aanpassen en verplaatsen van diverse binnenwanden en plafonds kan de herinrichting qua interieur beginnen. Zowel op de eerste als de tweede verdieping worden de raadzaal en vergaderzalen/commissiezalen voorzien van nieuwe vloerbedekking, gordijnen, meubilair en moderne beeld- en geluidsapparatuur. De schilders en de stukadoors zorgen voor de juiste finesse in de details.