Uitbreiding en renovatie Maaspoort Sports & Events

“Op basis van prijs en kwaliteit voor Van den Bouwhuijsen gekozen”

Leo de Koster – senior projectleider Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Project: uitbreiding en renovatie Maaspoort Sports & Events

“Maaspoort Sports & Events is continu in ontwikkeling. Veel gebruikers willen meer ruimte en er is ook meer behoefte aan kantoren en vergaderruimtes. Denk aan Flik-Flak en aan de Maaspoorthal, maar het geldt eigenlijk voor de gehele locatie. Met onze specialistische kennis en ervaring zijn we met de afdeling Maatschappelijk Vastgoed vanuit een Programma van Eisen aan de slag gegaan met een aanbesteding. Daarbij moest de exploitatieberekening kloppend zijn, zowel werktuigbouwkundig als installatietechnisch.”

“Via de aanbesteding zijn we tot de selectie van Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen gekomen. Drie partijen hebben zich aangemeld en op basis van de prijs-kwaliteitsverhouding is de keuze op Van den Bouwhuijsen gevallen.”

“Als gemeente hebben het voornemen om de sportaccommodatie Maaspoort nul-op-de-meter te maken. Er worden dusdanige energiebesparende maatregelen getroffen dat de energierekening haast nihil wordt voor de gemeente. Zo is het Maaspoortgebouw nu voorzien van geïntegreerde zonnepanelen en andere luchtbehandelingskasten die op lage temperatuur kan werken en voor koeling kan zorgen. Ook voor gedeelte van Flik-Flak zijn energiebesparende maatregelen genomen. Zo zijn de geplaatste zonnepanelen gekoppeld aan die van de Maaspoort. Bovendien is er in plaats van gasverwarming, een warmtepomp geïnstalleerd die via twee bronnen voor koeling en warmte zorgt.”

“Wat betreft de opbouw, er is een foyer – die dient als extra werkruimte – geplaatst op het voormalige dak van de sporthal van Flik-Flak. Daarbij is de vloer op het bestaande dak gelegd vanwege architectonische voorschriften. Daarom is gekozen om een systeemplafond aan te leggen. Dit maakt dat de bovenruimte van het plafond dus ‘open’ is. Dit geeft de ruimte meer een industriële look dan een kantoorkarakter.”

“Terugkijkend op het proces was de opstart wat lastig. Dit had te maken met de lange levertijden van de kozijnen vanwege de aantrekkende bouw. De werkzaamheden zijn volgens de planning verlopen. Gelukkig konden we gedurende winter doorbouwen.”