Bijzondere transformatie van fraai monumentaal pand in Tiel – Appartementen centrum Tiel

In het centrum van Tiel staat “Het Patriciershuis” een monumentaal en van origine in rococostijl gebouwd woonhuis. Het pand zal nu door Van den Bouwhuijsen B.V. getransformeerd worden in 5 zelfstandige appartementen. Deze appartementen voldoen hiermee aan de hedendaagse eisen ten aanzien van comfort, brandscheiding en geluidwering. Als erkend restaurateur zorgen we voor het behoud van de monumentale aspecten zoals sfeer, uitstraling en beleving.

Ten aanzien van het exterieur zijn de wijzigingen minimaal. Aan de voorzijde worden twee nieuwe dakkapellen gerealiseerd in de stijl van de voorgevel. Aan de achterzijde wordt de bestaande veranda omgebouwd tot balkon met een zelfstandige constructie. Het interieur krijgt door de brandwerende scheidingen, de benodigde aanpassingen in de e-installaties en voorzieningen zoals badkamers en keukenblokken een ander aanzien. Hierbij is rekening gehouden met de beleving en stijl van de afzonderlijke ruimtes.

Privacy gewaarborgd

De grote mate van privacy van de nieuwe bewoners is gewaarborgd door de brede gangen en de niet aan elkaar grenzende muren van de naast elkaar gelegen appartementen. Zelfs alle buitenruimten, denk aan terrassen en balkons, worden hierdoor gekenmerkt.

Na deze transformatie kunnen de bewoners ten volle genieten van de unieke klassieke sfeer en grote mate van privacy. De 5 unieke appartementen zijn gelegen aan een architectonisch ontworpen stadspark, bekend als de Ambtmanstuin, ontworpen door de beroemde tuinarchitect K.G. Zocherin in 1850.

 

Beelden: L. van Rijckevorsel van GreenDreamCompany