Johannastraat 26, Veghel

Transformatie zorg- naar zelfstandige woonunits Veghel

Johannastraat 26 – In opdracht van BrabantWonen wordt een voormalig pand van BrabantZorg getransformeerd. De voorheen 67 kleine onzelfstandige zorgunits worden compleet verbouwd naar in totaal 48 zelfstandige appartementen en studio’s. Deze woningen zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt en gedeeltelijk voor statushouders.
Bij deze transformatie blijven de buitengevels grotendeels intact. Naast de functieverandering krijgt het verduurzamen van het gehele gebouw de volle aandacht. Zo komt er HR++ beglazing, een isolatie met hoge RC op het dak inclusief nieuwe dakbedekking en volledige na-isolatie van de gevels. In het pand wordt gewerkt met verschillende indelingsvarianten waarbij de transformatie van de installaties bijzonder is. Van een centrale aansturing krijgt elk appartement een individuele en gasloze installatie.
Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen is in een vroeg stadium betrokken bij dit project en gevraagd het gehele verbouwtraject te organiseren. Van architect, constructeur, installateurs en andere betrokken partijen zijn onder onze verantwoording aan het werk. Hiermee kan de complete werkvoorbereiding in goede samenwerking met de opdrachtgever vlot verlopen. Hiermee wordt tijdswinst en effectiviteit beoogd. Er staat 4 maanden voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen en werkvoorbereidingen. Na een bijzondere korte bouwtijd van ca. 8 maanden worden de 48 appartementen in 2 fases opgeleverd.

beelden: www.architectuurproducties.com