Garage Louwman

Verbouwing showroom garage Louwman ‘s-Hertogenbosch

In Den Bosch en omgeving is Rüttchen dé merkdealer van Mercedes. Op de locatie van de werkplaats realiseerde Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen een complete make-over. Recente overname door de Louwman Dealerbedrijven leidde bovendien tot een naamswijziging.
Met de verbouwing van het Bossche garagebedrijf is de wens om het gebouw uit te breiden met een showroom in vervulling gegaan. De werkplaats is tevens op deze locatie gebleven.
Tijdens de voorbereiding en uitvoering is de planvorming enkele malen gewijzigd. De eerste planvorming door Rüttchen heeft in 2013 plaatsgevonden, met de uitbreiding van een showroom. Kort voor de start van de bouwwerkzaamheden is Rüttchen overgenomen door Louwman, zij hadden een andere indeling voor de showroom en voor het bestaande gebouwdeel voor ogen. Dit vroeg om een eerste aanpassingsronde. En omdat dit de eerste showroom volgens een nieuw concept werd, is in een tweede ronde, met name het interieur geheel gewijzigd. Na de goedkeuring van Mercedes Duitsland, konden in 2017 de bouwwerkzaamheden worden afgerond. Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen verzorgde alle bouwkundige werkzaamheden, zoals het aanbrengen van een staalconstructie met een hoogwaardige poedercoating. Verder coördineerde Van den Bouwhuijsen de E- en W-installaties gedurende het gehele bouwproces.
Het resultaat met de vele raampartijen mag er zijn!