“Met pragmatisch aanvliegen van het ontwerp helpen we elkaar”

In gesprek met Freek Bronsvoort – Architectenbureau Bronsvoort Blaak bna

 

“Voor deze opdracht, verkregen door Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen, werken we samen met architectenbureau VBJ. De eigenaar van VBJ heeft ons gevraagd om mee te denken in dit project. Ondanks de ervaring die ze hebben met deze opdrachten, vroegen ze ons om met een frisse blik mee te kijken.”

“Het ontwerp is door VBJ getekend. Zelf ben ik vooral esthetisch betrokken. Dus wanneer er vanuit Van den Bouwhuijsen vragen zijn, komen ze bij mij. Dat kan van alles en nog wat behelzen. Denk aan het revit verwerken van de staalconstructietekeningen tot aan vragen rondom de sanitaire ruimtes. Maar bijvoorbeeld ook over de afwerking van de metalen studwanden. De showroom moet er immers strak uit komen te zien.”

“Samen met VBJ zijn we gestart met het uitwerken van het Programma van Eisen. Dit is vervolgens naar Stern gestuurd, die ook hun akkoord moesten geven. Hierna werd het showroomplan gemaakt dat naar Frankrijk voor akkoord ging. Daar worden de signing en elementen gemaakt. Het hoofdkantoor van Renault is namelijk ook erg betrokken in het voortraject.”

“Mijn werk zit er nagenoeg op. Stern en Van den Bouwhuijsen werken nu samen verder aan de hand van de gemaakte werktekeningen. Theoretisch is het gebouw al helemaal uitgedacht. In de praktijk kom je altijd weer voor nieuwe uitdagingen te staan.”

“Stern schuift nog wel aan bij het bouwteamoverleg, dit om de lijnen kort te blijven houden en om de voorschriften vanuit zowel Stern als Frankrijk te bewaken. Er zullen beperkte keuzes worden voorgelegd die dan vanuit het ontwerp pragmatisch kunnen worden aangevlogen. Ook de installateur sluit aan. Er is vanuit Van den Bouwhuijsen veel openheid die heel prettig werkt. De samenwerking wordt continu gezocht. Daarmee zijn tot nu toe de meerkosten zeer beperkt. Ik kijk terug op een zeer soepele samenwerking.”

2019 – Showroom Renault Nelson Mandelalaan ‘s-Hertogenbosch
Date

12 juni 2019

Category

Zakelijk