Plein 1813-4 pand met allure en bijzondere achtergrond

De allure van het historische plein en de monumentale villa aan Plein 1813 Den Haag is de aanleiding voor de keuze van Main Capital Partners om hier het nieuwe hoofdkantoor te vestigen. Het plan is om het pand grondig te renoveren, na ruim 10 jaar leegstand. Een renovatie die naar verwachting in 2023 is afgerond. Het is de bedoeling om te verduurzamen en de medewerkers van Main Capital Partners een unieke, moderne werkomgeving te bieden te midden van een oase van groen in het centrum van Den Haag.

In samenwerking met Bureau Delfgou wordt het pand in 3 fases gerenoveerd. Hiervoor is gekozen om de verdere verslechtering van het gebouw tegen te gaan. In de eerste fase wordt de buitenzijde gerenoveerd. Zo komt er een nieuw zinken dak en worden de goten vervangen. Een flinke klus is ook de na-isolatie van de buitenschil waaronder de buitenmuren en de daken. De ruiten worden vervangen door beter isolerend glas. Tot slot worden de gevels ontdaan van verf, het buitenstucwerk aangeheeld en hersteld. Het schilderwerk is de finishing touch in deze eerste fase.

Fase 2 zal zich richten op het de renovatie (renoveren) van het interieur. De derde en laatste fase zal bestaan uit nieuwbouw werkzaamheden en het aanpakken van de tuin waaronder het plaatsen van nieuwe hekwerken.

Bijzonder detail is de door de gemeente Den Haag beschermde omgeving van dit pand. De gemeente werkt volgens strak omlijnende richtlijnen terbescherming van gebouw, tuinen en hekwerken. Hiermee zijn de wensen van de gemeente en de nieuwe eigenaar gelijk: het behoud van de allure van deze villa, de uitgestrekte tuin en het aangrenzende plein.