Pastorie R.K. Vincentiuskerk Deursen

Verbouwing Pastorie

De voormalige pastorie van Deursen is onlangs van eigenaar gewisseld. Het uit 1920 stammende rijksmonument ligt aan de Kuiperstraat en is beeldbepalend voor het dorp. De nieuwe eigenaar raadpleegde architectenbureau Bierman Henket en kwam tot een restauratieplan. Zowel esthetisch als energetisch. Op basis van eerdere samenwerking met dit Essche bureau gaat Van den Bouwhuijsen deze mooie uitdaging aan.

Zo wordt het pand verbeterd naar een hogere energieprestatie door het aanbrengen van spouwisolatie, vloerisolatie en het isoleren van de gehele kap. Alle technische installaties worden vervangen door onder meer een warmtepomp en zonnecollectoren.

In de uitstraling wordt teruggegaan naar de oorspronkelijke staat. Bijzonder hierin zijn de gevelkozijnen en vooral de balustrade. Het model van de trapspijltjes op de 1e verdieping worden aangebracht op alle verdiepingen. Verder pakt Van den Bouwhuijsen zowel de buitenzijde als de binnenzijde van de pastorie geheel aan. Aan de plafonds en de kapconstructie is voor de timmermannen weer mooi vakwerk te leveren. Deze plafonds krijgen niet alleen een mooie uitstraling, maar hebben straks ook een waardevolle akoestische functie.